Op 21 september 2016, zijn 82e verjaardag, bracht hij de eerste single van zijn nieuwe album "You Want It Darker" uit. 

Ik wilde het niet "darker". Ik vind de wereld momenteel al "far too dark".
I want it brighter and lighter. 

Op 7 november is Leonard Cohen overleden aan de gevolgen van leukemie.
Op 11 november - de dag nadat Trump president van Amerika werd verklaard - wisten wij onnozelaars van de wereld dit ook. 

You want it darker?

Toen bekend werd dat ene Robert Allen Zimmerman de godvergeten Nobelprijs voor de Literatuur ontving, was ik "niet enthousiast". 
Mijn eerste gedachte was: als je in dit genre deze prijs wilt uitdelen, dan zou de dichter en singer/songwriter Leonard Cohen een vele malen begrijpelijker keuze zijn. 

Bij het verschijnen van het laatste album van Cohen beschreef een recensent zijn genre als "muziek om je polsen bij door te snijden". 
Ik heb dat nooit gehad, maar ik ben dan ook niet zo van het snijderige.

Leonard Cohen maakte muziek waar je van puberteit tot ouderdom van kan genieten en jezelf in kan herkennen - of zou wensen dat je jezelf er in kon herkennen.

Mijn favoriet is en blijft Anthem

Dank Leonard. 

Tehi nisjmato tseroera bitsror hachajiem.
 
12-11-2016 02:13:00
9552
Print
 
Comments List
Goede avond Wolf. De eerste muziek die ik van hem hoorde was eind jaren zestig, toen een vriend het singletje voor me draaide waarop Bird on the wire stond aan de ene kant en aan de andere kant The partisan. We hebben dat plaatje grijs gedraaid. Sindsdien hou ik van zijn teksten en zijn rauwe stem.

Zijn teksten waren van het soort dat gelijk bij je binnen kwam, we zullen hem missen, al heeft hij een mooie leeftijd bereikt.
Geweldige artiest.... en op zijn 82ste, vlak voor zijn dood, weet hij toch nog even een hit te scoren.Zijn indringende stem zal ik nooit vergeten!R.I.P. Leonard
Het verbaasde mij al een beetje.

Ik begreep ook niet wat er mis ging.

Maar hierbij mijn reactie:Met plezier heb ik naar het nummer geluisterd.

En met ontzag heb ik jouw blogpost gelezen.Vriendelijke groet,
Mijn in memoriam had ik reeds geplaatst... ik hoef er niets meer aan toe te voegen...
Mooi gezegd Wolf. Leonard was een rasartiest die binnen beperkingen alles uit de muziek heeft gehaald wat hij kon; en zijn teksten waren inderdaad voor zover ik weet, altijd van een prachtige kwaliteit, terwijl Bob soms gewoon wat aanrommelde :)

Ik was vroeger absoluut geen fan, maar sinds zijn laatste comeback en de muziek met de modernste techniek is opgenomen, heb ik hem beter leren kennen en waarderen. Hij heeft z'n plek bij me verdiend, ergens tussen de gothrockers en The Cats, haha. Een eigen genre is het eigenlijk.

Het kan soms pijn doen hè, als zo'n oude held overlijdt; ik ken het. Gelukkig kunnen we hier altijd een monumentje oprichten.