In deze onstuimig herfstige tijden van laag overvliegende koeien en papier maché poststukken hier even een momentje rust: Den Teckel en De Herder! In meer zomersche tijden. 

Yori en Ellert naast elkaar

Geen betere pleegouder voor nozele teckels dan een Duitse Herder. 
Die dan wel eens het voerbakje van de kleine plundert, maar dat is ook diens eigen schuld.
Want: de kleine gaat nu niet bepaald voor eten
Dat boeit hem niet. 
Wat hem wél boeit: al de rest van de wereld en in het bijzonder alles wat beweegt
Beetje autistische trekjes dus. Nunja, dat mag wel. Wij zijn ruimdenkend. En als we zo doorgaan zijn we op termijn een puike Zorgboerderij. 

Hartenbrekertje dat mormel - nu al! 
Van jongs af aan zijn eigen schare vrouwelijke fans. Menselijke.
Och en dat wéét ie! 
Daarnaast zijn we zelf ook wel een beetje "om". Ook al menen we dat zijn ontwikkeling een klein mankementje vertoont: alles is gegroeid in de lengte, maar niet in de hoogte!
Hebben we nagekeken in de koopovereenkomst maar dit mankement wordt niet gedekt.
Pech.
We zullen het dus maar doen met een hond van merkwaardige afmetingen, want verder is-ie wel OK. 

Een gek gevolg van de wel vreemde verhoudingen van den teckel is, dat ie regelmatig last heeft van een zwaar hoofd. 
Dan staat ie als een hoofdletter M te rusten, met de neus aan de vloer.
Hij is ook goed in stand "stokstaartje". 

Hij heeft pret! Héél veel daarvan! 
Hij is een persistent kuitenbijtertje. 
Hij is  Meester-Sloper. 
Hij heeft de Herder geleerd te blaffen. :O.

Van puppycursus naar pubercursus en daarna gaan we met beide honden speurwerk doen. 
Wie weet wat we nog gaan vinden ;O}}.


ellert aan de run
20-10-2016 00:00:00
9611
Print
 
Comments List
Een beetje een stuimig gevoel is dan wel weer prettig! Een adempauze :)Het is een mooi stel Wolf! En ik vind ze er monter op staan, geweldig.

Mja het gekke is, als jij zegt teckel, denk ik aan laag bij de grond... dus zo heel vreemd vind ik het niet dat ie niet omhoog schiet. Toch? Maar ook teckels hebben natuurlijk een standaardhoogte. Als het beessie die niet haalt is het een aparte, dat is waar. Ach, zolang hij er geen psychische problemen mee krijgt maakt het weinig uit. Want dáár gaat het om :)

Papiermaché poststukken, ja die ken ik wel!!!! Grmbl.O ja, ik heb bij Haba ook nog ff op jou gereageerd, maar daarvan krijg je hier natuurlijk geen verwittiging. Bij deze dan.

Een groet uit het Mid-Noorden!
Stuimiger en nog stuimiger kijk dat willen we zien bij dat koppel. En aan de smoeltjes te zien, zijn ze erg tevreden met zichzelf en met elkaar. Mijn tante had vroeger altijd teckels dus die stokstaartjesstand komt mij heel bekend voor. Ik wens je dan ook heel veel plezier met dat stel ne pas op met de jacht, altijd een pioniersschepje meenemen, want teckels hebben de neiging om in een konijnenhol te kruipen en halverwege niet meer terug te kunnen.

Ik wens je een fijn weekend toe.
... en natuurlijk zo eigenwijs en eigengereid als hij (zij?) groot is.

Fijn dat teckel in goede harmonie is met de herder. Uiteindelijk heeft deze laatstgenoemde de 'oudste' rechten ;-]

Ach ja... en enige afwijking... ik treur daar nooit om (integendeel) laat ieder dier (en mens) zich alsjeblieft onderscheiden van de rest.

***offtopic:

oh ja... geattendeerd worden op een nieuw item van jou, Wolf, wil ik volgaarne maar sinds je Wolfsblog krijg ik dit bericht ongeveer -per afwisseling- 7x toegestuurd (alles inhoudelijk hetzelfde).
Heh, dat is hier ter huize een soort running gag over den teckel, dat van die korte pootjes. Van "Ja, toch is het best een leuk beestje. Wel jammer van die pootjes."

Of: "Hij is al flink gegroeid! Alleen die pootjes nog he!"

Kortom dat vinden wij dan grappig ;O}}.

Maar neen, het is een perfecte standaard ruwhaar dashond, maat en model klopt. Ja eigenlijk klopt het niet, maar dat klopt dus.Ik heb je reactie bij Haba ook nog gelezen Clemens, dank voor de verwijzing!Es, het blijkt dat Joomblog de notificaties verstuurt elke keer als je iets wijzigt aan je blog, en soms ben ik dus eindeloos aan het verbeteren.... Als het goed is, staat nu die kennisgeving uit, en krijg je de volgende keer handmatig slechts 1x een bericht. We gaan het aankaarten bij Joomblog!Het karakter van den teckel is inderdaad redelijk eigenwijs; gelukkig doet ie het uitmuntend op de trainingen [puppycursus afgerond, pubercursus bijna] en is ie wel gevoelig voor dringende bevelen.

Verder is het een nar, paljas, pias, potsenmaker.

Maakt ie het té gek, dan corrigeert de Duitse herder in duidelijk hondse taal!
Toevallig ben ik gek op teckels én op herders. Vroeger hadden wij een teckel, die heette Boycot. Mijn vader had hem meegekregen van de chinees, ten tijde van de olieboycot in de jaren zeventig, vandaar dus de naam Boycot. Boycot zou in de sateh beland zijn als mijn vader hem niet meegenomen had.... lol!!!Het was een gekke hond, die dól was op bierdopjes. In onze achterkamer hing een kroonluchter met een soort schaal eronder, mijn vader gooide altijd de bierdopjes in die schaal en Boycot stond daar altijd onder te balffen als een gek :)
Met bijen... en nog veel meer! En al die contacten moeten onderhouden worden, vandaar dat ze zo druk is.

Dank, Wolf!