We hebben momenteel twéé kranten, een landelijk dagblad en een regionaal. Vrolijk word je daar niet van. Het Jaar van de Haan moge dan voorbij zijn, de machtshaantjes van de wereld blaffen elkaar nu vals toe in het Jaar van de Hond. Er valt nog niet veel te kwispelen.

Ik richt me daarom wat laf binnenwaarts, op de tuin bijvoorbeeld. Met de mini-moestuintjes van een bekende grootgrutter heb ik nog niet veel geluk: radijs, radijs, zonnebloem twee maal, en komkommer.
Nou - zonnebloem heeft zich hier in de voortuin zelf al uitgezaaid als bodembedekker! Wat ik dit jaar beter ga doen: ik zet ze meer in groepjes bij elkaar. Dan houdt zich dat tesamen beter overeind.
De voortuin is per definitie het domein van de [insectentrekkende] bloemen, net als een deel van de achtertuin.
Voor de moestuin moet ik van alle experts nu een Plan opstellen.
Ik heb wel een Plan. Vrijwel de gehele kruidentuin moet nieuw worden beplant. De oude struiken en planten zijn over hun datum. Behalve de rozemarijn, die zich prachtig ontwikkelt tot dikke struik.
De Yakón krijgt dit jaar een andere plaats want door diens omvang moest ik vorig jaar stuntwerk uithalen om de kas te bereiken.

Direct na opstellen van Plan Tuinen bevroor de grond. In plaats van het gebrul van de mensapen op hun rots, volg ik dan maar de vogels. In de tuin en bij Beleef de Lente. En via een studie van de Vogelbescherming.
Dat ik dan op mijn semi-oude dag ook nog "bestuurslid", ja zelfs secretaris van een natuurclub ben geworden, en als zodanig persberichten en vergaderverslagen mag opstellen - ik moet eens duchtig met pensioen!
Maar dat zal wel afgeschaft zijn tegen de tijd dat ik "mag".

Ik klaag niet. Wat hebben wij het hier goed. Veilig. Warm. Gevoed. Bezig. Wat een ellende is er overal in de wereld. Wat doen de mensen elkaar en andere dieren en de planeet toch voor verschrikkingen aan.

Dit jaar heb ik voor het eerst korenbloem in de planning. Ik heb genoeg zaadjes om het hele dorp in een blauwpaarse gloed te zetten.
Misschien ga ik dat ook wel doen.
03-03-2018 02:38:00
3441
Print
 
Comments List
Goede morgen Wolf. Een vriend van mij neemt op wandelingen (in het voorjaar) altijd wilde bloemenzaad mee in zijn jaszak en strooit dan kwistig de bermen vol. Zo zien we in de zomer kleurrijke bermen, waar hij heeft gewandeld. Klaproos, korenbloem en meer van dat spul. Mijn tuin is tamelijk groot, ik heb een hoekhuis en ook een aantal bomen en struiken. De vogels genieten er van mee, ondanks mijn kat zitten er altijd veel vogeltjes. Ze zijn alert genoeg en dat wit/zwarte geval zien ze van een eind al aankomen gelukkig.

Voor nu wens ik je een heel fijn weekend toe, hier ligt een paar centimeter sneeuw, maar gelukkig is die snijdend koude wind van de laatste dagen verdwenen.
Ha Wolf! Haha, op die manier verspreid je toch weer iets moois in je dorp. Daarvoor hoef je niet persé postbode te zijn :) Mooi plan, ook al het andere dat je met de tuin gaat verrichten. Daar zit 'n hoop bezieling in. Beetje jammer dat plannen altijd worden doorkruist hè, maar ach. Er komt wel iets moois uit.

Leuk dat je zo actief bent geworden bij de natuurclub! Iemand moet het doen hè!Dankjewel voor je reaktie bij mij. Ik ben niet blij dat je het begrijpt :) Inderdaad geen fijn gevoel, toen. Het is gelukkig van lang geleden; ik kom nu soms door vergelijkbare straten en dan probeer ik het me te herinneren, maar gelukkig wordt dat moeilijker.Een prachtig mooie zondag!
Tja, tegenwoordig distantieer ik me zo mogelijk van al het wereld/euro/nederland-nieuws. Zachtjes gezegd: je wordt er niet vrolijk van... Sterker nog: ik heb al 20 jaar geen tv. maar zie alles wat ik wil zien en niet datgene wat me wordt opgedrongen.

Voor je het weet ben je een misantroop!

Geniet het leven van dag tot dag en spits het toe op je eigen leefwereld(je). Op je eigen-wijze...
Dank je! Ik was blij dat er zo'n positief voorjaarsgedicht uit kwam rollen :) Nu maar weer wachten op dat voorjaar hè.
Mooi dat je dat op je 'oude dag' toch nog doet Wolfje :)Er is inderdaad heel veel ellende in de wereld, vreselijk, facebook staat er ook vol met, er is tegewoordig niks meer leuks te zien op de sociale media ... dus beter maar op positieve dingen richten en dan maar mijn kop in het zand ;)Greetz,

Zohra
Hey Wolf, vond ik ook haha. Dank, en fijne Paasdagen! (jij bent natuurlijk al een paasontbijt aan het voorbereiden :) ).
Hey Wolf! Dankjewel! Ja, dat is nou zo'n verhaal dat je ooit hoort en je nooit meer loslaat. Ik heb er lang en vaak op gebroed om dit in een gedicht recht te doen. Hopen dat het goed genoeg is...

Overigens, ja, de dingen gebeuren nu eenmaal als jij op vakantie bent! Altijd! Hahaha.

Maarrrr.. ik hoop dat het heel mooi was, heel samen, en er weer iets is opgeladen en zo :) Was het natuur of city-trip, veel mensen om je heen of weinig, mooi weer of wat ruwer? Men is benieuwd :) Altijd weer een dingetje hè, om dan weer aan het werk te gaan. Maar je kunt het ! :)
Ha Wolf, inderdaad lang niets van je gehoord of gezien! Dank, dank voor de complimenten. Het zal wat onregelmatiger gaan gebeuren , die nieuwe bijdragen/gedichten, maar ja het blijft wel doorgaan, gelukkig. Wat jouw blog betreft, ach... leg er niet teveel druk op, dan blijft het zo enthousiast en creatief als mogelijk is. Net als bij mij :)

Wat de mokkataart betreft, jaaa… alleen die maakt alle verjaardagsgedoe al de moeite waard! Nou ja ik vind het ook leuk hoor dat ze hier eens allemaal samen zijn, eens per jaar. Maar die taart van onze warme bakker, mjammie.....

Maar goed: hoe gaat het nu met de korenbloemen in het dorp?

Doe rustig aan he, als het ff kan. Groeten!
Ha Wolf, dank je! Ja, zoals Haba ook al schreef, we zijn allemaal onze eigen eilanden... En ik denk daar meteen bij , leuk dus om de wereld van elk eiland te leren kennen. Natuurlijk kan er wel eens iemand zijn waarbij dat gevaarlijk is, maar de meeste mensen zijn toch bereid tot een soort van verbinding, bereikbaarheid. Volgens mij. Het leven kan vol avontuur zitten.. als je maar wil! Groeten!
Heey Wolf, danku danku voor de complimenten, maar niet minder al voor uw bezoek!

Maarrrrr ik was inderdaad ook zelf een beetje tevreden met het resultaat. Ik ben een groot fan van deze schilderes dus dat ik haar werk mag gebruiken is super; en het inspireert me meer dan enige andere beeldende kunst. Om de één of andere reden. Mooi hè zoiets.

Hoe is het intussen met jou tuin gegaan, dit jaar? Vraag het me wel af. Hier is mijn Paarse Hof wel wat beschadigt door deze zomer. Maar nu krijg ik er vlinderplanten bij :) Paarse.
Hey Wolf, never say never hè. Je weet het nooooit! Maar op bloggen hoeft helemaal geen druk te staan, dat schiet het doel voorbij lijkt mij. In ieder geval leuk, om in mijn reakties nog iets van je te horen!

Een lach die in de ziel begint, dat is de beste :)

Groeten van de overkant!
Ha Wolf! Sorry dat het weer even duurde voor ik reageer. Dankje voor je bericht! Ja, vrolijk wordt je niet als je alle ellende in de wereld beseft en er lang bij stilstaat. Maar ik denk., dat dat ook helemaal niet de bedoeling is, het is juist de bedoeling dat we ons focussen op ons eigen leven en omgeving en daarin iets betekenen. En pas daarna, als het kan, nog méér, misschien.Al die problemen, die zijn er altijd al geweest hè. Het lastige is, dat we onze media hebben en alles te horen krijgen, daar wordt je wel naar van natuurlijk. Ik had het laatst met iemand over de schone kunst van het loslaten van dingen, waar je teveel op inzoomt. Alleen nog maar daarmee bezig zijn en met de zorgen rond het onderwerp. Als je je oefent in het uitzoomen, zie je weer meer verschillende kanten van de zaak, en informatie die je eerst niet liet meespelen. Dan wordt het hanteerbaarder. Nou; het omgekeerde geldt ook: als er teveel informatie speelt, kun je wat gaan inzoomen. Naar meer hanteerbaar terrein. Kleiner.Weet je, die positievere dingen, de goede kant van de mens, die zijn er ook naast de slechte. En jij had het over of het verdedigen ervan tot bloedvergietens toe. Is dat het waard? Hm, ik weet wel dat velen voor ons, ons land en waarden hebben verdedigd en dat ik daar heel blij mee ben. Stel, dat we geen moeite zouden doen als Hitler, of IS, aan de macht komen. Het geweld dat daarna zou volgen, zou chronisch zijn en ook dodelijk. En misschien wel eeuwig. Dan is het misschien toch beter zo snel mogelijk in actie te komen...

Al zie ik mijn bijdrage niet zo één twee drie hoor. Misschien kan ik dichten voor de vrijheid.Het beste voor de komende week! Loopt het werk een beetje goed?
Ja je snapt het Wolf, dat is inderdaad een vergelijkbaar gevoel! Die onvoorspelbare kuren van een hond zijn ook geweldig. En dan moet je nog weten dat elfen níet de aanleg hebben om zich te voegen naar mensen; helemaal niet...

Ik wens je een feestelijke maand!
Ha Wolf, dank! Ja het zijn altijd spannende dagen voor de elfen en dus ook voor mij, en dan is het fijn even het dagboek bij te houden :)

Dat liedje is geweldig hè, ik ben blij dat het hoog in de Top 2000 staat. Hoger, dacht ik zelfs. Ik was vergeten op mijn blog te schrijven dat je uitkomt bij een lijst, en dat je dan het bovenste liedje moet kiezen. Maar het wees zich dus vanzelf.Ik wens je een mooie tijd, met fijne feestdagen en een goede overgang naar 2019!
Gelukkig nieuwjaar, Wolf!
Dus jullie hebben óók een huis vol bewoners die denken dat het van hen is :) Ach, zolang het niet teveel botst, zit er in ieder geval leven in. Dat is mooi.Dank voor je reaktie, ik denk dat de reputatie van mijn Huis tussen de werelden inderdaad groeit ! Toch niet slecht voor een Fullmoonguy van eenvoudige komaf ;)Waha, aan zo'n welpje dacht ik wel als eerste toen je begon over heugelijk nieuws! Goed dat je alvast waarschuwt. We zullen het wel zien, we zullen het beleven....

In ieder geval veel goeds voor de komende tijd!Ho!! Bijna vergeten! Veel beterschap en sterkte! Griep sucks!