Topdrukte bij de Posterijen!

Brengt zo zijn eigen uitdagingen met zich mee.
Lijkt soms wel een puzzeltocht "Hoe goed ken jij jouw wijk?" 
Post aan adressen zonder huisnummer; alleen een voornaam en geen adres; verkeerde huisnummers en je wéét "die woont hier echt niet"-  dat soort werk.

Naast de puzzeltocht ook zeer-groot-volume tijd.
Ben dan ook zeer verheugd met mijn fietskarretje

En de laatste uitdaging: de Duisternis.
Het wordt vroeg donker.

1. Vanaf schemer wil de smartphone geen codes meer scannen. Maar die moeten we scannen op bepaalde brievenbuspakjes voordat we ze mogen afleveren. 
2. Veel huizen hebben geen duidelijke benummering. Als je in een wijk loopt die je niet door-en-door kent, en er zijn veel merkwaardigheden in de benummering, dan loop je vanaf schemer als een kip zonder kop. 
3. Veel huizen hebben brievenbussen op zeer vreemde, goed verborgen of onbereikbare plaatsen. Als je de wijk niet kent als je broekzak, én er is geen verlichting ter plaatse, dan mag je dus op de tast op zoek naar de brievenbus! 

We hebben winter, we hebben griepende collega's, we moeten lopen lopen die we normaal niet lopen, we lopen veel extra volume, we dwalen wat af - er wordt dus soms bezorgd in het Duister, en al bovenstaande heb ik aan den lijve ervaren.

Het adres aflezen van poststukken bij een fietsachterlichtje of onder een [vaak niet-bestaande] lantaarnpaal.... niet optimaal.

Peins....

En daarom heb ik nu: een posttas leeslampje !
:O}}


leeslampje

Ik heb ook nog een Maglite Mini - om die huisnummers te kunnen zoeken als het nodig is. 

Blijf vooral goede wensen naar elkaar sturen, mensen; blijf tastbare producten zenden! Uw Postbezorger zorgt graag voor correcte aflevering! 
Wij Zijn Bereid! 


15-12-2016 19:55:00
9330
Print
 
Comments List
Ik hoor een adellijke klank in uw woorden heer Wolf - adellijk zoals het bedoeld is. Zoals ook in uw reaktie onder mijn verhaal :) Noblesse obliges n'est ce pas. En we zullen er zelfs moeite voor doen en oplossingen bedenken om de ergste hindernissen hierin te overwinnen, voor het geluk van de mensen die onder onze verantwoordelijkheid vallen. Uw oplossing voor een deel van de problemen waarover ik tot nu toe slechts geruchten hoorde, is ingenieus.Dank voor uw virtuele bezoek. Een fysiek bezoek aan de Manor zou welkom zijn, edoch vrees ik dat de elfen de laatste tijd toegangspoorten en bruggen laten verdwijnen en binnenshuis deuren verplaatsen. Voor mij niet zo'n groot probleem maar ik constateer dat bezoek hier moeite mee heeft. Mocht deze bescheiden revolutie ooit bezworen worden heet ik een standsgenoot uiteraard gaarne welkom.Ik wens u een maanverlichte kerst en een voldoening scheppend 2017.
Goede morgen Wolf, of moet ik nu ook Heer Wolf gaan zeggen?

Ik kan me voorstellen dat je licht nodig hebt in deze donkere dagen, maar je bent niet voor één gat te vangen , dus verlichting genoeg. Sommige wijken zijn ook niet logisch ingedeeld dus ik kan me je problemen wel voorstellen. Nu een drukke tijd met alle kerstgroeten, maar als iedereen het via de pc deed dan was jij zonder werk vrees ik.

Ik wens je heel prettige kerstdagen toe met veel licht vooral in de harten om je heen. Nog twee dagen en dan is het zover, maar voor vandaag sterkte en een fijne vrijdag gewenst.
Ik zou willen dat hier in Sodom en Gomorra zo'n postbode rondliep als jij: een met verantwoording!

Het is een regelrechte ramp en grote ergernis in die hoofdstad. De post van de buren ligt bij mij en die van mij kan ik vaak 3 huizen verderop vandaan halen. Maar ja, zo gek is het nou ook weer niet, want de meeste postbezorgers (hier) spreken drie (vooruit: tien dan) woorden Nederlands...

Ik wens jou, je lief en honden een paar prettige feestdagen!
Vredige, veilige en voorspoedige feestdagen!Vrolijke groet,
Heyy dat is mooi, ik kwam rechtstreeks via jouw link hier terecht! Was altijd een lang pad, via je oude blog. Al is dat hiermee wel een afgesloten hoofdstuk geworden.Ik was even uitgeteld Wolf, vandaar nog geen bericht. Maar ik schijn tot leven te komen, al staat nog niets vast. Ik rilde maandag al minder in mijn twee truien en vanaf dat punt bergopwaarts.

Hoe is het met jouw blauwe plekken en de botten die gekneusd waren? Ik hoop dat het goed doorstaan is toen, en dat je vol moed uitkijkt naar komende week met naar men zegt, sneeuw. Sneeuw in Limburg, owww dat heeft iets extra's... ☼ Vooral op plaatjes. Misschien kun jij daar voor ons voor zorgen, de ongerepte sneeuw in alle vroegte :)Dankje voor je reactie hè. Hee, wat ik me nu steeds afvraag, woon je nu op een berg of in een vallei? :)
Ja, goh!
Ha Clemens, heb ik zomaar een prachtig commentaar gemist. Het was een wilde week, na de ijzel kwam de winter. Voor mij ideale omstandigheden. Open lucht, zon, fris windje. Maar sneeuw, nee. Wat rijp. Wel heel mooi. En plotseling zitten sommige velden vol ganzen! De ganzen miste ik al maanden!

De horrorzaterdag met ijzel en extreme gladheid mag ik bijschrijven in mijn ervaringen. Was niet leuk.

Maar ik heb al mijn post die dag bezorgd! *Trots*

NB Ik woon noch in een dal, noch op een berg. Ons stukje Limburg is eigenlijk heel vlak.