Ja, wat doet zo'n postbezorger nou eigenlijk in "al" zijn vrije tijd, als-ie niet bezig is een nieuwe wijk te leren lopen, dus epische zwerftochten onderneemt; bruinverbrand en met allergische uitslag op elk onbedekt stukje huid - UV-straling - eindelijk de postfiets loslaat?

Onder een koude douche, eerst.
Eerste Hulp Na Heel Veel Zon daarna.
[Of: uithangen van zeiknat geregende kleding ;O} ]

En dan: de Catootjes controleren en voederen. Cato, Cato, Cato, Cato en Cato zijn allang niet meer de kippen waarmee we begonnen zijn; alleen Cato Bruin is nog van de kuikens die hier in de huiskamer zijn opgegroeid [lichting 2014], en Cato De Diva is de kip die in plaats van de doodgeschoten haan kwam. Dit voorjaar zijn er Leghen Boere Grijs, Leghen Boere Zwart en Zussie de Sussex bijgekomen. 
De nieuwe Catootjes hebben de oude, "een weinig verwende" Catootjes geleerd om eindelijk ALLES te eten, dus ook zevenblad, distel, zuring en heel veel meer.
Na een korte gewenperiode blijken de nieuwe Cato's hondsbrutaal en buitengewoon ondernemend.
Ik mag ze wel. 

Den teckel vindt het erg amusant om langs de ren te stuiven en daarbij de Catootjes tot reuring te brengen.
Den teckel wordt elke vier maanden geplukt door een lieftallige trimster die hem van nozem, hippie, zwerver verandert in Knappe Kerel.

De Duitse Herder heeft geen hartaanvallen meer gehad sinds ze op medicatie zit. Ze is in waarde inmiddels vermenigvuldigvoudigd, maar geen geld weegt op tegen haar waarde voor ons.

En over twee weken beginnen de lessen "Praktijkspeuren": met beide honden samen gaan we leren speuren op mensen !

Dat komt.

Op dit moment is er achterstallig onderhoud aan de tuin - voortuin, achtertuin, zijtuin; behoeft de moestuin dagelijkse aandacht, is er een kas bij komen staan waarin tomaten, peper- en paprikaplanten vertroeteld wensen te worden; is er een laminaatvloer gelegd waarvoor ALLE boeken uit de kasten hebben gemoeten, afgestofd zijn geworden, gekeurd geweest en, noodzakelijkerwijze, deels afgevoerd, grotendeels teruggeplaatst in een nieuwe rangorde. 
Verder, omdat ook "werken met voedsel" een liefhebberij van me is, heb ik wat experimenten in de keuken lopen.

Hopelijk is dit alles een goed excuus voor het feit dat ik wél een spinnewiel heb, maar nog altijd niet heb leren wolspinnen.
Trouwens, in de dagen van weleer was de Agrarisch Ondernemer ook pas in de wintermaanden in staat tot weven en spinnen.

Maar nu waar de titel van dit blog écht op slaat, een nieuwe verslaving van me, een uiterst autistische aandoening.

Ik zocht de tekst van een nummer van het destijdsch zoetgevooisde duo Simon & Garfunkel.

Die krullenbol van de twee heb ik altijd een beetje een poedel gevonden, en dat gezever met het helderziende knijn uit Waterschapsheuvel heeft daar zeker niet ten goede aan bijgedragen,  maar Paul Simon heeft mijn allerhoogste respect voor zijn album Graceland, uitgebracht in een tijd dat je helemaal niet mocht heulen met gekleurde mensen want dat je dan aan discriminatie deed.... of zoiets....

Ik wilde even "The Sound of Silence" terughoren.

Ik kwam op een Youtoubje van een band die ik niet kende en vond het een goed idee om dat eens te bekijken, want: een metalband die SoS in het repertoire heeft, dat is interessant!

Welnu.
De band heet Disturbed.
Het nummer staat hier.

Ik moet me beheersen om dit niet 24/7 op mijn kop te zetten.
WAT IS DIT EEN PRACHTIGE COVER!!!!

14-06-2017 01:02:00
5272
Print
 
Comments List
Kom ik toch even kijken :) En het is fascinerend als altijd! Ja, dat liedje ken ik :) VInd het ook gaaf. Veel vliegen in één klap hè, een mooie klassieker, een klassieker over stilte, de interesse voor het duo leeft weer op, en tegelijk een lekkere bak herrie :) Trouwens, de laatste plaat van Paul Simon is geloof ik ook erg leuk hoor, en verbazend goed die stem nog steeds; ik zag hem optreden op de engelse tv bij Jools Holland. Ik heb de cd kado gegeven aan een broer maar vergat hem even stiekem te kopieren :(

Over teksten zoeken: doe ik ook continu, ik gebruik ze o.a. in de youtubefilmpjes die hier in huis ontstaan.

Je bent behoorlijk druk zeg met dat enorme huishouden van je! Maar je hebt volkomen gelijk, het spinnen gebeurde in eerste instantie 's winters, dus geen paniek en ik snap ook dat je er door de verbouwtoestanden e.d. niet aan toekwam. Maar we rekenen op je, we zien vol spanning,vroeg of laat, je eigen gefabriceerde wollen truien, sokken, handschoenen, etc tegemoet! Foto's!
Goede morgen Wolf, nu even geen tijd meer om naar de muziek te luisteren, maar dat komt nog wel. Je hebt een druk bestaan met al die dieren, je Catootjes en den Teckel + den Herder, dan ook nog eens in huis de boel op de kop gezet. Natuurlijk heb je dan geen tijd om te spinnen. Ik deed het wel in de zomer hoor, want spinnen doe je vaak met de nog niet gewassen wol, omdat de lanoline dan helpt je handen te beschermen en de wol makkelijker tot een dunne draad te spinnen. Soms vlogen er stukjes schapenpoep rond en dat wil je binnen niet zo graag hebben.Als je schone wol verwerkt, krijg je sneller last van je vingers en dan heb je ook een kaardemolen nodig om de wol eerst te kaarden. Of je moet kamband kopen en dat is een stuk duurder dan de vacht gewoon bij een schapenboer te kopen. Spinnen doe ik niet meer, mijn spinnewiel is weg, naar iemand die het wel deed en niet veel geld had om er zelf een goed wiel van te kopen.

Maar kom ik ga nu de pc afsluiten en zo richting kleindochter sjezen.

Fijne woensdag gewenst.
Ik ga kijken en luisteren.Zonnige groet,
Hey Wolf :) Ik begrijp, ik begrijp. En ik dank je; maar wordt er wel verlegen van! Misschien moet ik voorzichtiger gaan dichten om je deze effecten te besparen... ;)