Sta
met de voeten bij elkaar.
Siii-nken! Stap uit.
Raaaaaaaise Chi!
Draai .... "van alles? "... Maak een bal! Aaaaai de manen van het paard.

Paard??? Waar komt dat paard ineens vandaan???

Wij zijn begonnen met Tai Chi.

"Meditatie in beweging".

We zijn gevorderd tot stap .... waarschijnlijk, in Tai Chi land, stap anderhalf ;O}}. Drie paarden en een ooievaar. [Voor de kenners ;O} ]

Wat de bedoeling uiteindelijk is: de perfecte flow, de beweging en patronen waarbij je voelt dat alles met alles samenkomt en vloeit, beweegt, stroomt. Die maakt dat je volledig ontspant. Yin en Yang en Chi en dat soort dingen.

Alleen al van de warming-up raken we in de knoop...

We hebben gezien waar de gevorderden, één groep vóór ons, toe in staat zijn. Hoe dat samengaat in wat ik hierboven zei; en dan ook nog met stok en zwaard en waaier - pas op voor dames met waaiers.

Niks zweverigs, eigenlijk juist heel aards, heel dichtbij.
Gelachen wordt er ook volop.

Ik roep dus niet meer automatisch "gezondheid" als ik TSJIE hoor.
Dan denk ik.... taaaaaaaai....?

Tai Chi!

En dat is ook "gezondheid" !

...
14-12-2017 01:54:00
6403
Print
 
Comments List
Goede morgen Wolf, een paard en een ooievaar en dan een wolf, het wordt een complete dierentuin.

Eerst wel wat stuntelen denk ik , maar jij zult Tai Chi vast ook vloeiend uit leren voeren.
Goed idee Wolf: Tai Chi.

In de jaren zeventig was meditatiecentrum 'de Kosmos' mijn tweede tehuis. Voor het eerst kwam ik daar in aanraking met universeel denken/verschilsdenken, Yoga, Tai Chi en andere vormen van bewegen en innerlijke verrijking.

Sport heeft me nooit zo gelegen en van competitie(strijd) moet ik al helemaal niets hebben.

Gedurende een jaar deed ik zowel Yoga als Tai Chi.

Ik koos niet voor Tai Chi -er uitdrukkelijk bij vermeldend dat dit een persoonlijke ervaring is- omdat ik het te statisch vond. Teveel vastliggend aan/in de vorm.

Yoga is voor mij dynamischer.

Uiteindelijk is -na een opleiding- Yoga m'n 'vak' geworden. Destijds (1975) was ik een van de weinige yogadocenten in Amsterdam. (Tegenwoordig kun je hier op iedere hoek van de straat yoga doen.) Maar... uiteraard niet zoals ik en mijn leerlingen 't doen!

Ben zeer benieuwd hoe jij dit gaat ervaren, wordt vervolgd...
Grappig Haba, het is net als het leren van een nieuwe taal, maar dan fysiek.Ha Es, voor mij is yoga nu juist iets waar ik niks mee kan - been there, done that, werd ik wíld van.Maar ik denk dat ik kan begrijpen waar het verschil voor een deel ligt.Ik heb vroeger Shaolin Kung Fu beoefend. Oók vaste vormen. Maar dan sneller.

Maar voor een autist is het prettig om met vaste vormen te werken :O}}. En voor kunstenaars misschien veel minder. Denk ik.Ik houd de lezers op de hoogte ;O}. Wordt vervolgd.De Kosmos, ah het legendarisch spiritueel centrum van weleer.
It's another way of thinking... ik bedoel de reaktie bij niezen :)

Nee hoor ik heb me er nooit in verdiept maar afgaand op wat ik hoor is het zeker aards, nuchter eigenlijk. Balans voelen is een heel wezenlijk iets, hadden we misschien ooit van nature maar raak je soms kwijt in the struggle for life. En zelfs je uitleg over het verschil met yoga kan ik begrijpen.

Nou, ga ervoor, als jij je er oké bij voelt is het goed. En hou ons zeker op de hoogte over de vorderingen en de blunders :)Dankje voor je reaktie! O ja, dit is een heel bijzondere ontheemde geweest; ze zit nu weer in haar geboortestad volgens mij, die bevrijd is. Maar puinhopen daar, natuurlijk., al komt het leven langzaamaan weer op gang. Ze is nu getrouwd, ze heeft haar werk nog steeds; maar die nachtmerries...
Wolf! Dank, dank. Dan hoop ik er voor jullie het beste van! Tweede Kerstdag is je dag he, maar dan wel met regenjas. Ach, het gaat om de warmte van binnen, en die zal vast ook droogte meebrengen... duim, duim...

Ha ja, adel verplicht zeker. We krijgen zoveel van die mensen, op zijn tijd een feestje voor hen is niet teveel moeite. En een heel leuke uitdaging voor de familie op de Manor :)Er zijn al mooie aanbiedingen voor Bat en de celliste (Harmenta), en Dynamo Open Air heb ik hen aanbevolen, maar het zou allemaal wel veel vragen van de beeldverslaggeving! Ik heb hen nu op de grote piano gezet en dat ging net, maar op de schaal van DOA zullen de kijkers alleen iets zien op de grote schermen, met wat geluk. O ja en ze zullen dan ook nog wat meer dan vier liederen moeten instuderen. Dat lijkt allemaal iets te ingewikkeld te worden. Maarrrr ik ben het met je eens, er is veel talent.

Fijne Kerstdagen en een goed 2018!
Goede morgen Wolf ik wens je fijne kerstdagen toe.
Goede morgen Wolf, ik kom je even een goed uiteinde van 2017 en een geweldig begin van 2018 toewensen.
Gelukkig Nieuwjaar Wolf! Een jaar vol van doorbrekende manestraaltjes :)
Ik houd het bij Thaise massages.

Lekker lui in allerlei posities gestrekt worden.Maar ik begrijp dat jullie van Tai chi genieten.Mag ik ook nog even mij beste wensen achterlaten?

Ik wens jullie veel voorspoed in 2018!Vriendelijke groet,
Hallo Wolf, leuk dat je het Jagershuys ook kent. Het is geloof ik voornamelijk een pannenkoekenrestaurant, maar mijn zus en haar man hadden een deel afgehuurd om er een lunch te geven vanwege hun jubileum. Ik moet zeggen dat alles heel goed verzorgd was.
Ha Wolf! Hahaha, ja jij snapt het, - hoe Lunadag gevierd moet worden! Het was een mooie dag, en mooie nachten zijn het ook. En grootse evenementen hoeven niet persé, de huiselijke kring is óók geschikt, toch? Of zo :)

Groeten en een mooi weekend!
Een sprongetje de hemel in.. of we vliegen een rondje en genieten intussen van het landschap :)

Dank!